tag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post317429385126106276..comments2024-02-29T21:44:17.642+01:00Comments on Rynn's Om Nom Nom: Sos słodko-kwaśny z kurczakiemRynnhttp://www.blogger.com/profile/12041114747934591835noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-82560415393194932212014-02-04T15:42:52.706+01:002014-02-04T15:42:52.706+01:00zrobiłam pychaaaaaaaaaazrobiłam pychaaaaaaaaaaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/04462894560586852870noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-45370381275042643132013-11-05T15:18:40.779+01:002013-11-05T15:18:40.779+01:00o matko tyle czasu szukałam idealnego sosu słodko ...o matko tyle czasu szukałam idealnego sosu słodko kwaśnego do kaszy, jedłam raz dawno temu taki sos z kaszą pęczak i od tamtej pory oszukiwałam własnie tego smaku !! Dzięki Ci serdecznie :DAgnieszkahttp://www.obraz55.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-74771890820631994762013-10-27T21:00:04.999+01:002013-10-27T21:00:04.999+01:00No wiesz, to sos słodko kwaśny, ma być słodki :D d...No wiesz, to sos słodko kwaśny, ma być słodki :D drugi mój znajomy narzekał, że za mało kwaśny :) więc gusta guściki. Jeżeli wolisz mniej słodki, to dodaj tylko połowę płynu z puszki od ananasa i uzupełnij wodą.Rynnhttps://www.blogger.com/profile/12041114747934591835noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-21937652777874817912013-10-27T14:56:45.175+01:002013-10-27T14:56:45.175+01:00Pytanie początkującego kucharza: Jak zrobić ten so...Pytanie początkującego kucharza: Jak zrobić ten sos żeby nie był taki słodki?<br />Na razie sądzę tylko że cała puszka ananasa (dałem zwykłą, wielkości puszki z kukurydzą) - a przynajmniej cały sos - to za dużo?<br />Ale przepis super, nawet mimo że wyszedł mi za słodki :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-51557641181940567852013-10-19T13:26:37.166+02:002013-10-19T13:26:37.166+02:00Bardzo się cieszę, że przepis pasuje :)) super, ni...Bardzo się cieszę, że przepis pasuje :)) super, nie wiedziałam, że jest! Zaraz zerknę.Rynnhttps://www.blogger.com/profile/12041114747934591835noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-58720108614704569762013-10-19T11:00:29.633+02:002013-10-19T11:00:29.633+02:00Zrobiłam sos wg powyższego przepisu (znaczy, że z ...Zrobiłam sos wg powyższego przepisu (znaczy, że z sokami z puszek), do tego dodałam zabunkrowane i długo bezużyteczne kiełki bambusa i wyszła prawdziwa rewelacja. Potężny gar sosu zwolnił mnie z obowiązku gotowania przez 3 cudowne dni, nic się nie marnuje, smakuje wyśmienicie. <br /><br />Jest teraz na durszlaku akcja z przepisami na domowe jedzenie jak-ze-słoika, może warto podrzucić tam przepis? Aga Kahttps://www.blogger.com/profile/11141859346841545284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-77495151056393410542013-10-08T22:11:16.061+02:002013-10-08T22:11:16.061+02:00Ja osobiście nie lubię zupy z dyni...ale jak już r...Ja osobiście nie lubię zupy z dyni...ale jak już robiłam, to z takiego przepisu, że dynię piekłam ok. 1,5h w piekarniku aż była zupełnie miękka. Po tym czasie blendowałam ją w mikserze (albo rozgniatałam tłuczkiem do mięsa), dodawałam bulionu warzywnego tak, żeby się zrobiło płynne, po czym dodawałam nieco curry, trochę chili, soli do smaku, i zabielałam jogurtem naturalnym. Ponoć było dobre, ale dla mnie dynia jest za słodka, żeby jeść ją na wytrawnie, jakoś mi to tak nie pasuje. Może Tobie podejdzie, spróbuj, bo dynia w sezonie ;)Rynnhttps://www.blogger.com/profile/12041114747934591835noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-3984447465315146052013-10-08T22:09:25.585+02:002013-10-08T22:09:25.585+02:00Jak chcesz mieć dobre, miękkie warzywa, ale nie pa...Jak chcesz mieć dobre, miękkie warzywa, ale nie paćkę, i żeby się wszystko dobrze przegryzło, to na małym ogniu z 40 minut dobrze to pobulkać ;) Rynnhttps://www.blogger.com/profile/12041114747934591835noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-88603268688346802522013-10-08T22:01:31.449+02:002013-10-08T22:01:31.449+02:001,5 godziny to nawet mnie, totalnej lamie, by nie ...1,5 godziny to nawet mnie, totalnej lamie, by nie zajęło :) Często robię taki sos, ale bez soków. Może dlatego nie smakuje jak ze słoika.Magda D.https://www.blogger.com/profile/01929345745265972765noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-16028661453457621702013-10-08T21:42:40.994+02:002013-10-08T21:42:40.994+02:00ooo... to juz widzę co będe robiła w najbliższych ...ooo... to juz widzę co będe robiła w najbliższych dniach. U mnie wszyscy też bardzo lubią sos słodko kwaśny, a jak będzie można go do swoich zapasów wstawić to rewelacja.<br /><br />A teraz pytanie nie związane z tym wpisem: Czy poleciłabyś mi jakiś przepis na zupę z dyni? Ponieważ pierwszy raz jestem w posiadaniu dynii i koniecznie chciałam spróbować takową zrobić, ale tyle jest przepisów na zupę, że nie wiem co wybrać, szczególnie że nawet nie wiem jak smakuje to warzywo i ciężko jest mi sobie wyobrazić, który przepis byłby najlepszy. Z góry dziękuję za odpowiedz :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17953035502912721007noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-48082064743840951062013-10-08T21:23:48.740+02:002013-10-08T21:23:48.740+02:00mniam mniam!mniam mniam!cook, please!https://www.blogger.com/profile/17437584253559948114noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-79785300138357368062013-10-08T16:44:50.180+02:002013-10-08T16:44:50.180+02:00Pyszna klasyka ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl...Pyszna klasyka ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.plNashellyhttps://www.blogger.com/profile/03282696001343595443noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-89246280492323769622013-10-08T15:51:17.234+02:002013-10-08T15:51:17.234+02:00Aaa, kurde, oczywiście, że papryka, dzięki :D
Ano...Aaa, kurde, oczywiście, że papryka, dzięki :D<br /><br />Anonimie, to zależy, może masz rację - dodam widełki.Rynnhttps://www.blogger.com/profile/12041114747934591835noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-50185145093817829852013-10-08T15:47:41.006+02:002013-10-08T15:47:41.006+02:00chyba chodziło o czerwoną i żółtą paprykę patrząc ...chyba chodziło o czerwoną i żółtą paprykę patrząc na zdjęcie :3 btw. koszt jest z pewnością większy... sama pierś to jakaś dyszka ;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-35331021257888596302013-10-08T15:44:11.784+02:002013-10-08T15:44:11.784+02:00Czerwona kukurydza? : o Wiem, że istnieje, ale jak...Czerwona kukurydza? : o Wiem, że istnieje, ale jako żywo nie widziałam nigdzie do kupienia.<br />Zireael00https://www.blogger.com/profile/00258158082228764881noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-5857565645667430002013-10-08T15:42:23.854+02:002013-10-08T15:42:23.854+02:00Uwielbiam ten sos , Twój wygląda bardzo zachęcając...Uwielbiam ten sos , Twój wygląda bardzo zachęcająco :)posmakujto!https://www.blogger.com/profile/06175695333455178260noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-50749944464213374292013-10-08T15:40:01.269+02:002013-10-08T15:40:01.269+02:00o raju....jedzonko dla mnie! :)o raju....jedzonko dla mnie! :)Małgorzata Kijowska|DayliCookinghttps://www.blogger.com/profile/16991461043306745253noreply@blogger.com