tag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post7061284650519607479..comments2024-02-29T21:44:17.642+01:00Comments on Rynn's Om Nom Nom: Plastyczna masa cukrowa do dekorowania tortów - DIYRynnhttp://www.blogger.com/profile/12041114747934591835noreply@blogger.comBlogger49125tag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-13018396087020929172020-08-19T21:32:01.159+02:002020-08-19T21:32:01.159+02:00Bardzo fajny wpis. Pozdrawiam.Bardzo fajny wpis. Pozdrawiam.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-82531718391065184192017-04-12T15:41:55.576+02:002017-04-12T15:41:55.576+02:00Mi tam się naprawdę bardzo podoba efekt końcowy. J...Mi tam się naprawdę bardzo podoba efekt końcowy. Ja z pewnością lepszego bym nie zrobiła :) importer kwiatów sztucznychhttps://pm-m.pl/272-kwiaty-sztucznenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-90137045783345312692015-03-23T18:00:33.788+01:002015-03-23T18:00:33.788+01:00To nie chodzi o konsystencję chyba, bo masło może ...To nie chodzi o konsystencję chyba, bo masło może być bardzo miękkie, a masy cukrowej nie rozpuści. Nie wiem dokładnie o co chodzi, chyba po prostu cukier, jako mocno higroskopijny, ze śmietany wyciąga wodę, a z tłuszczu nie. Ciężko mi powiedzieć, czy połączenie mascarpone i bitej śmietany rozpuści masę, czy nie. Nie ryzykowałabym chyba :)Rynnhttps://www.blogger.com/profile/12041114747934591835noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-10994707460316596852015-03-22T17:48:26.021+01:002015-03-22T17:48:26.021+01:00Chciałam zapytać czy jeśli do tortu mam zamiar zro...Chciałam zapytać czy jeśli do tortu mam zamiar zrobić masę z serka mascarpone i bitej śmietany to rownież to nie jest zbyt dobre połączenie ? czy nie powinno się przekłądać tortu samą bitą śmietaną? generalnie serek ze śmietaną ma zawsze gesta konsystencje i tak sie zastanawiam czy nie bedzie plama jesli taki tort obloze masa cukrowa ? pozdrawiam i czekam na odpowiedz Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-51350451036906135982015-01-14T13:25:32.391+01:002015-01-14T13:25:32.391+01:00Zgadzam się, że ciasta wyglądają niezdarnie. Wg mn...Zgadzam się, że ciasta wyglądają niezdarnie. Wg mnie zdobienie jest najtrudniejszym elementem, ale nie jest najważniejsze na domowych przyjęciach. Sama próbuję swoich sił w robieniu tortów z masą cukrową dla znajomych czy rodziny i choć na razie nie jestem bardzo usatysfakcjonowana końcowym efektem (zawsze wyglądają inaczej niż zamierzałam i czasem muszę maskować niedoróbki) ale wszyscy są i tak pod wrażeniem. A na tej stronie znalazłam dużo ciekawostek na temat masy. Jeśli masz większą wiedzę na ten temat i chętnie się nią podzielisz, to poproszę o link :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-67308600641300479292014-11-14T23:40:36.475+01:002014-11-14T23:40:36.475+01:00Dzięki za odpowiedź. :)) Dzięki za odpowiedź. :)) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-49967024390144792982014-11-14T19:26:29.960+01:002014-11-14T19:26:29.960+01:00Nie, śmietana rozpuści masę cukrową, lepiej posmar...Nie, śmietana rozpuści masę cukrową, lepiej posmarować ją masłem :)Rynnhttps://www.blogger.com/profile/12041114747934591835noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-80964539048883777522014-11-14T10:12:53.714+01:002014-11-14T10:12:53.714+01:00Witam,
Mam pytanie czy masa na tort z serka masca...Witam, <br />Mam pytanie czy masa na tort z serka mascarpone, śmietany kremówki i białej czekolady oczywiście rozpuszczonej nadaje się na pokrycie tortu pod masą cukrową. Bo taką masę będę używać jako krem i nie wiem czy taka może być czy muszę zrobić dodatkowo masę maślaną pod masę cukrową. <br />Proszę o szybka odpowiedź. :)) Pozdrawiam.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-136637184102688992014-05-22T11:04:54.346+02:002014-05-22T11:04:54.346+02:00sorry ale musze to napisac ...nie masz zielonego p...sorry ale musze to napisac ...nie masz zielonego pojecia o lukrze plastycznym, ciasta wygladaja strasznie ;/ Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-86447653511840584342014-05-20T00:46:35.765+02:002014-05-20T00:46:35.765+02:00Tak, jak najbardziej :) Tak, jak najbardziej :) Rynnhttps://www.blogger.com/profile/12041114747934591835noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-76943388423045917082014-05-19T21:04:54.669+02:002014-05-19T21:04:54.669+02:00Odkopałam i zadaje pytanie :D
Czy jeśli chcę uzysk...Odkopałam i zadaje pytanie :D<br />Czy jeśli chcę uzyskać brązową masę cukrową to do jej zabarwienia mogę użyć sypkiego kakao? Normalnego a nie tego słodkiego ;)Ma9entttahttps://www.blogger.com/profile/02262962672593102505noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-14467872037225083382013-12-23T20:58:50.320+01:002013-12-23T20:58:50.320+01:00Meeega mi pomogłaś!! dzięki ;**Meeega mi pomogłaś!! dzięki ;**Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15027405929063397409noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-91771795390361897692013-11-29T20:30:51.857+01:002013-11-29T20:30:51.857+01:00DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDZ, DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDZ, Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14000890302431514111noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-48128314702235316192013-11-29T13:38:57.456+01:002013-11-29T13:38:57.456+01:00Edyto, łyżeczka żelatyny wazy 4g, więc do tego prz...Edyto, łyżeczka żelatyny wazy 4g, więc do tego przepisu porzebujesz 3x4g = 12g, czyli całe opakowanie tej żelatyny. Rynnhttps://www.blogger.com/profile/12041114747934591835noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-20260094505010056452013-11-29T11:48:12.090+01:002013-11-29T11:48:12.090+01:00PRZEPRASZAM,ŻE ZAWRACAM PANI GŁOWĘ, MOŻE UMIE MI P...PRZEPRASZAM,ŻE ZAWRACAM PANI GŁOWĘ, MOŻE UMIE MI PANI POWIEDZIEĆ JAK PRZELICZYĆ WAGOWO, JA KUPUJĘ TAKIE PAKOWANE PO 6 SZTUK, OPAKOWANIE WAŻY12g, Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDZ I CIERPLIWOŚĆ.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14000890302431514111noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-29621691318630892942013-11-27T16:02:39.740+01:002013-11-27T16:02:39.740+01:00Jeżeli to takie 7x12cm, to trzy płatki żelatyny = ...Jeżeli to takie 7x12cm, to trzy płatki żelatyny = 1 czubata łyżeczka żelatyny. Ale te płatki są różne - wagowo i wielkościowo, więc to przeliczanie nigdy nie będzie doskonałe...Rynnhttps://www.blogger.com/profile/12041114747934591835noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-40018449754717857662013-11-27T12:42:08.416+01:002013-11-27T12:42:08.416+01:00ile mam użyć żelatyny w płatkach?ile mam użyć żelatyny w płatkach?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14000890302431514111noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-89447216178433948052013-11-09T18:31:26.295+01:002013-11-09T18:31:26.295+01:00Anonimie - więcej cukru pudru i pamiętaj, żeby nie...Anonimie - więcej cukru pudru i pamiętaj, żeby nie zagniatać rękami, bo za ciepła masa = przyklejanie. Możesz też dodać trochę mąki ziemniaczanej. No i przy wałkowaniu podsypuj, ciągle.Rynnhttps://www.blogger.com/profile/12041114747934591835noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-82801057129084094092013-11-09T16:30:48.499+01:002013-11-09T16:30:48.499+01:00A ja zrobiłam wszystko jak trzeba a i tak nie da s...A ja zrobiłam wszystko jak trzeba a i tak nie da się rozwałkować ciągle się przykleja :( Chyba jednak nie dla mnie takie zabawy i trzeba bedzie gotowe z cukierni zamówić :( Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-87539724325936785122013-10-11T12:10:04.030+02:002013-10-11T12:10:04.030+02:00Mukla, jeżeli tort będzie z zewnątrz lekko posmaro...Mukla, jeżeli tort będzie z zewnątrz lekko posmarowany jakąś masą na bazie masła, to spokojnie możesz przygotować tort wcześniej i wstawić go do lodówki :) Rynnhttps://www.blogger.com/profile/12041114747934591835noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-36777972535505567052013-10-11T11:57:16.238+02:002013-10-11T11:57:16.238+02:00Dzień dobry. Podobno taka masa nie utrzymuje się w...Dzień dobry. Podobno taka masa nie utrzymuje się w pełnej krasie na torcie zbyt długo. Mam więc dylemat, bo zdecydowanie wygodniej byłoby mi przygotować ją dziś wieczorem i zostawić gotowy tort w lodówce do jutra, ale skoro ma się rozjechać, to trochę się boję. Imprezujemy jutro od 13, myśli Pani, że masa wytrzyma, czy lepiej zabrać się za nią jutro z rana?muklahttp://www.mukla.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-12360948169856640262013-07-28T17:52:03.898+02:002013-07-28T17:52:03.898+02:00Anonimie, zwróć uwagę na ilość cukru pudru. Na tyl...Anonimie, zwróć uwagę na ilość cukru pudru. Na tyle - 100g. Ale to gigantyczna porcja :)Rynnhttps://www.blogger.com/profile/12041114747934591835noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-75235551319901917462013-07-26T17:40:20.121+02:002013-07-26T17:40:20.121+02:00czy 100 g glukozy to nie za duzo? gdzies widzialam...czy 100 g glukozy to nie za duzo? gdzies widzialam przepis z uzyciem 3 lyzeczek i teraz nie wiem...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-44710462777721890422013-06-14T14:44:02.251+02:002013-06-14T14:44:02.251+02:00Tak, jak najbardziej, nawet jest to wskazane :)Tak, jak najbardziej, nawet jest to wskazane :)Rynnhttps://www.blogger.com/profile/12041114747934591835noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-69745584533026668232013-06-14T14:13:27.856+02:002013-06-14T14:13:27.856+02:00Czy tort oblozony masa cukrowa moze byc przechowyw...Czy tort oblozony masa cukrowa moze byc przechowywany w lodowce?Anonymousnoreply@blogger.com