tag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post8175455158838148809..comments2024-02-29T21:44:17.642+01:00Comments on Rynn's Om Nom Nom: Makaron ryżowy z kurczakiem i warzywamiRynnhttp://www.blogger.com/profile/12041114747934591835noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-28508399678726428632013-09-26T18:04:48.361+02:002013-09-26T18:04:48.361+02:00Mmm. Wygląda smacznie. :)
A pałeczkami jadłam raz...Mmm. Wygląda smacznie. :) <br />A pałeczkami jadłam raz i gdybym ich nie zamieniła na nóż i widelec to chyba bym głodowała tamtego wieczoru :)) Blue-Charlottehttps://www.blogger.com/profile/02089885027496840283noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-4030177275055150632013-09-18T09:35:34.028+02:002013-09-18T09:35:34.028+02:00najszybsze i najlepsze, a makaron ryżowy zawsze do...najszybsze i najlepsze, a makaron ryżowy zawsze dobry, gdy nie ma się siły i czasu na stanie w garach ;-)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00819368151883084744noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-76068036685484784322013-09-11T13:42:15.521+02:002013-09-11T13:42:15.521+02:00To danie, które robię od dawna i całkiem często. C...To danie, które robię od dawna i całkiem często. Czasem do makaronu ryżowego, czasem do ryżu (wtedy dolewam trochę bulionu, żeby sosik się zrobił). Jest szybkie, pyszne i sycące. Warzywa na patelnie polecam z Lidla. Nie dość, że chyba najtańsze to jeszcze najlepsze (a trochę ich już wypróbowałem). Do tego zawsze dokupuję sobie ciętą zieloną fasolkę, też mrożoną :)<br /><br />Makaron ryżowy proponuję połamać przed włożeniem do wody, bo (przynajmniej mi) na patelni z łopatką jest ciężko (dużo zabawy). Ja go łamię gdy jest jeszcze w opakowaniu, tylko odcinam górną krawędź, aby powietrze uciekło.<br /><br />Poza tym marynuję mięso. Zazwyczaj na marynatę składa się olej, sos rybny, sos sojowy (ciemny albo jasny, jak ciemny to mniej), przyprawa chińska lub 5 smaków i wino ryżowe do gotowania (to opcjonalnie, bo ciężko dostępne, ale jeśli gdzieś dostaniecie to warto!). Dobrze jest aby mięsko postało w takiej marynacie chociaż z pół godziny, ale równie dobrze może stać tak w lodówce nawet całą noc - będzie jeszcze lepsze). Soli nie używam, zastępuje mi ją sos rybny i sojowy.<br /><br />Co by tu jeszcze... Chyba wszystko. Gorąco polecam, szczególnie gdy się komuś nie chce bawić z obiadem :) Jest kolorowo i przede wszystkim smacznie :)Adaśnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-87098503169354549222013-09-10T18:44:28.409+02:002013-09-10T18:44:28.409+02:00Robiłam kiedyś coś podobnego, proste, szybkie i sm...Robiłam kiedyś coś podobnego, proste, szybkie i smaczne.czokohttps://www.blogger.com/profile/08203798166433424362noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-69740498079682881192013-09-10T15:43:23.817+02:002013-09-10T15:43:23.817+02:00O tak, groszek to zawsze moja ulubiona część chińs...O tak, groszek to zawsze moja ulubiona część chińszczyzny :) Rynnhttps://www.blogger.com/profile/12041114747934591835noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-38675295620407814352013-09-10T15:01:37.441+02:002013-09-10T15:01:37.441+02:00Ja tam w ogole szybkie dania uwielbiam. Jest tyle ...Ja tam w ogole szybkie dania uwielbiam. Jest tyle rzeczy, ktore mozna zrobic, zamiast stac przy garach ;) Bosko wyglada twoj stir fry, a juz zwlaszcza groszek - na sam widok slysze, jak chrupie :)Maggiehttps://www.blogger.com/profile/01200693731532481325noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4760555612061675648.post-81919140360905179472013-09-10T13:57:36.084+02:002013-09-10T13:57:36.084+02:00uwielbiam makaron ryżowy!uwielbiam makaron ryżowy!cook, please!https://www.blogger.com/profile/17437584253559948114noreply@blogger.com