wtorek, 30 marca 2010
Nachosy z mozarellą i pomidorowym dipem.
Wczorajsza kolacja, bo mi się bardzo nie chciało nic wymyślać ;)
Składniki:
Dwie paczki (300g) dowolnych nachos (u mnie - chili)
Mozzarella w wiórkach (150g)
Sos:
Dwa pomidory
Średniej wielkości cebula (czerwona, szalotki, ew. zwykła)
Czosnek
Przyprawy
Koszt: ok. 10zł
Wykonanie
Megaambitny przepis. Blachę wykładamy papierem, wysypujemy nachos, posypujemy mozarellą. Można posypać przyprawami, jeżeli mamy ochotę. Ja dodatkowo sypnęłam prażonej cebulki. Wsadzamy do nagrzanego (150-180 stopni) piekarnika na tak długo, aż ser się roztopi, a nachosy będą ciepłe i chrupiące.
Miksujemy w blenderze pomidory, cebulę, potasiany czosnek i przyprawy (u mnie - miks do pizzy, sól, pieprz). Jak nie mamy blendera - kroimy wszystko bardzo drobniutko i mieszamy.
Sosu wychodzi dużo, aż za dużo ;)
Sos do miseczki, nachos do sosu, wszystko razem do chapy.
Mocarella pozdrawia Kaję ;)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Widzę każdy pozostawiony komentarz - również w przepisach archiwalnych. Za wszystkie bardzo dziękuję :)